PRAVIDLA BARISTA SESSION
Soutěž se bude skládat celkem z pěti kol.
První kolo
Soutěž bude probíhat na dvou stanovištích. Soutěžící si u registrace vylosuje hodem kostkou svůj basic pattern*. Po jeho vytvoření výtvor soutěžící fotí na instax a podepisuje. Celkem 3 porotci vyberou postupující na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku. Do druhého kola bude postupovat 16 soutěžících.
Druhé kolo
Soutěž bude probíhat na dvou stanovištích. Soutěžící budou postupně na jednotlivých stanovištích hodem kostkou vybírat svůj design pattern. Z celkových 16ti soutěžících vybere 3 členná porota celkem 8 postupujících na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku
Třetí kolo bude probíhat formou klasického battlu na jednom stanovišti.
8 soutěžích bude rozlosováno do dvojic, kdy si každá dvojice kostkou vylosuje svůj advanced free pour pattern*. 3 porotci ihned určí ten postupující na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku.
Každý soutěžící má nárok na 1 opravný pokus. Jeho využitím se zneplatní pokus předchozí.
Semifinále
Semifinále bude probíhat formou klasického battlu na jednom stanovišti.
4 soutěžící budou rozlosování do dvojic, kdy si každá dvojice kostkou vylosuje svůj advanced free pour pattern*. 3 porotci ihned určí ten postupující na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku
Každý soutěžící má nárok na 1 opravný pokus. Jeho využitím se zneplatní pokus předchozí.
Finále
Finálová dvojice si kostkou vylosuje svůj advanced free pour pattern* a 3 porotci určí ten vítězný na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku
Každý soutěžící má nárok na 1 opravný pokus. Jeho využitím se zneplatní pokus předchozí.
*Všechny možné patterny budou předem zveřejněny
Pořadatel si vyhrazuje právo na případné změny v pravidlech.
V případě nejasností má konečné slovo pořadatel.
V případě nenaplnění kapacity se mohou některá kola zrušit.
K DISPOZICI:
KÁVOVAR: La Marzocco GS3
MLÉKO: MILKBOK - mléko šité na míru baristům
ŠÁLKY: Loveceramic 150/300ml, Aoomi o objemu 250ml (je možné mít vlastní do objemu 300ml)
DÁLE: konvičky, baristická pera
Espressa bude pro soutěžící chystat dobrovolník.