PRAVIDLA BARISTA SESSION

Soutěž se bude skládat celkem z pěti kol.


První kolo

Soutěž bude probíhat na dvou stanovištích. Soutěžící si u registrace vylosuje hodem kostkou svůj basic pattern*. Po jeho vytvoření výtvor soutěžící fotí na instax a podepisuje. Celkem 3 porotci vyberou postupující na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku. Do druhého kola bude postupovat 16 soutěžících.

Druhé kolo

Soutěž bude probíhat na dvou stanovištích. Soutěžící budou postupně na jednotlivých stanovištích hodem kostkou vybírat svůj design pattern. Z celkových 16ti soutěžících vybere 3 členná porota celkem 8 postupujících na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku

 


Třetí kolo bude probíhat formou klasického battlu na jednom stanovišti.

8 soutěžích bude rozlosováno do dvojic, kdy si každá dvojice kostkou vylosuje svůj advanced free pour pattern*. 3 porotci ihned určí ten postupující na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku.

Každý soutěžící má nárok na 1 opravný pokus. Jeho využitím se zneplatní pokus předchozí.

Semifinále

Semifinále bude probíhat formou klasického battlu na jednom stanovišti.

4 soutěžící budou rozlosování do dvojic, kdy si každá dvojice kostkou vylosuje svůj advanced free pour pattern*. 3 porotci ihned určí ten postupující na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku

Každý soutěžící má nárok na 1 opravný pokus. Jeho využitím se zneplatní pokus předchozí.


Finále

Finálová dvojice si kostkou vylosuje svůj advanced free pour pattern* a 3 porotci určí ten vítězný na základě následujících kritérií seřazených podle důležitosti: shoda s předlohou, kontrast, kvalita pěny, centrace obrazce v šálku

Každý soutěžící má nárok na 1 opravný pokus. Jeho využitím se zneplatní pokus předchozí.


*Všechny možné patterny budou předem zveřejněny


Pořadatel si vyhrazuje právo na případné změny v pravidlech.


V případě nejasností má konečné slovo pořadatel.


V případě nenaplnění kapacity se mohou některá kola zrušit.

K DISPOZICI:

  • KÁVOVAR: La Marzocco GS3

  • MLÉKO: MILKBOK - mléko šité na míru baristům

  • ŠÁLKY: Loveceramic 150/300ml, Aoomi o objemu 250ml (je možné mít vlastní do objemu 300ml)

  • DÁLE: konvičky, baristická pera


Espressa bude pro soutěžící chystat dobrovolník.